TV gids

Al onze programma's zijn dagelijks (terug) te zien via AT5.nl en onze app.

Programmering:

Vrijdag 27 oktober jl. was Amsterdam jarig! Daarom herhaalt AT5 afleveringen uit de 'oude' AT5 serie; De Canon van Amsterdam. In de weken daarna herhalen we de afleveringen van de Canon dagelijks om 14.00 en 15.00 uur in de middag.

Vanaf zaterdag 25 november in de programmering ook veel 'oude' programma's over de Bijlmer, die vanaf deze datum 50 jaar bestaat.
 
Op maandag 27 november om 18.15 uur start de wekelijkse serie van 6 afleveringen 'De Verdedigers, firma Roethof'

In deze serie volgt Mildred Roethof haar eigen advocatenfamilie tijdens hun werk in controversiele zaken. Vaak gaat het om zaken die veel aandacht in de media krijgen. Strafrechtadvocaten, Gerald Roethof, Machteld Roethof , Ronald Roethof en Jamil Roethof zijn bij veel van deze spraakmakende strafzaken betrokken. Zus en filmmaker Mildred startte twee jaar geleden met filmen van haar familie en volgt hen tijdens het proces van de rechtsgang, zittingen in de rechtbank en het gerechtshof, persoonlijke overleg met cliënten in de gevangenis en op kantoor.  Het zijn strafrecht advocaten die hebben geleerd om hun persoonlijke opvattingen voor zich te houden. Maar Mildred kijkt voorbij het Wetboek van Strafrecht en de juridische interpretaties die haar familieleden aandragen. Geen familie onderonsje over hun werk als strafrechtadvocaten maar eerlijke, confronterende, kwetsbare gesprekken waarbij filmmaker Mildred het ‘geweten’ is.

Vanaf 11 december t/m 22 december dagelijks nieuwe afleveringen van ons programma 'Zo voor elkaar'
In dit programma brengen we een ode aan onbekende helden. In 'Zo voor Elkaar' schenken we aandacht aan de vele vrijwilligers die in onze stad klaarstaan voor een ander. We zien wat een kleine moeite voor de een, heel veel betekent voor de ander. En dat levert ontroerende verhalen op. 'Zo voor Elkaar' is een serie van 10 afleveringen, gemaakt door AT5 in samenwerking met onze mediapartner NH en het Oranje Fonds.
Iedere werkdag een nieuwe aflevering om 16.50 uur, 20.50 uur en 23.50 uur.

 
Al onze programma's zijn ook via de website AT5.nl terug te kijken.

Dit allemaal naast onze reguliere programmering:

Reguliere  programmering:

Het AT5 Nieuws: 
Dagelijks ieder uur vanaf 17.00 zie je het laatste nieuws uit Amsterdam.
Presentatie: Saida Maggé, Mark Schrader, Waldy van Geenen, Lisette Wellens

De Straten van Amsterdam: 
Elke dag te zien op AT5, direct na het Nieuws. In elke straat, laan of weg en achter elke deur in Amsterdam wonen, werken en leven interessante mensen en staan bijzondere gebouwen. AT5 laat elke dag de verhalen en mensen uit een specifieke straat aan het woord over datgene waar zij trots op zijn.
Presentatie: Cecile v/d Grift, Waldy van Geenen.

Algemene programma’s die voorafgaand aan het AT5 Nieuws uitgezonden worden zijn:

Per maandag 17 oktober: 'Maatjes Gezocht' - een wekelijks programma over vrijwilligerswerk  
Presentatie: Tatum Dagelet

Per dinsdag 3 oktober een nieuwe serie afleveringen van KoopKracht en elke laatste week van de maand op dinsdag het programma Bouw, woon, leef

Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag: Bureau 020
Opsporingsprogramma in samenwerking met politie en Justitie
Presentatie: Annemijn van Hilten en Mark Schrader

Donderdag: Stelling van Amsterdam
Discussieprogramma over diverse onderwerpen uit de stad met elke week gasten uit de actualiteit.
Presentatie: Menko Arends

Donderdag: Het Verhoor of Over de top 18.45 uur
In Het verhoor wordt de Amsterdamse Hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg aan de tand gevoeld over misdaad, criminaliteit en veiligheid in Amsterdam.
Presentatie: Mark Schrader

In Over de top worden eigenaren en/of leidinggevende van Amsterdamse instanties en bedrijven aan de tand gevoeld over wie ze zijn, hoe zij leidinggeven en hoe zij de toekomst van Amsterdam voor zich zien.  
Presentatie: Menko Arends

Vrijdagavond: Park Politiek of De Burgemeester 18.45 uur
Elke vrijdagavond staat AT5 om 18:45, 19:45 en 23:45 in het teken van de Amsterdamse politiek en de gevolgen van beslissingen die hierin wel of niet genomen worden.  

Om de week wordt Burgemeester Eberhard van der Laan aan de tand gevoeld in De Burgemeester, of schuiven wethouders en raadsleden aan in Park Politiek.
Presentatie De Burgemeester: Saida Maggé, Presentatie Park Politiek: Ronald Olsthoorn

Universiteit van Nederland
Amsterdam telt veel studenten. Veel van de colleges die zij volgen zijn echter ook interessant en leerzaam voor Amsterdammers die niet studeren. Vandaar dat beste hoogleraren elke dag om 16:00 op AT5 een college geven welke voor iedereen te bekijken en te beluisteren is.

Het Verkeer
Elke dag informeren AT5 en de Gemeente Amsterdammers over de laatste wergwerkzaamheden in de stad.

Amsterdam informeert
Dit programma houdt je op de hoogte van alles wat speelt op het gebied van wonen, werken en leven in Amsterdam. Van evenementen tot vrijwilligerswerk en van de Stadspas tot waarom er bomeninspecties zijn.

Bouw, woon, leef 
In Amsterdam wordt volop gebouwd, ingericht, heringericht, gesloopt oen getransformeerd. Waar, hoe, waarom en voor wie? Elke maand gaat Bouw Woon Leef naar een ander stadsdeel om te kijken wat er gebouwd wordt en hoe Amsterdammers hier wonen en leven. De maand wordt afgesloten met een talkshow over stedelijke ontwikkeling vanuit Pakhuis de Zwijger. 
Bouw Woon Leef zie je elke laatste week van de maand op dinsdag 19.45 en 23.45 uur

GRAP TV:
Muziekprogramma met video’s van Amsterdamse bands. (i.s.m. Salto)
Uitzending: Laatste zaterdag van de maand om 23:15

Rietveld TV:
Kunstprogramma gemaakt door studenten van de Rietveld Academie
Uitzending: Laatste zaterdag van de maand om 22:45

Koopkracht
In samenwerking met De Consumentenbond maakte AT5 het televisieprogramma KoopKracht. In de afleveringen van KoopKracht neemt presentator Fons Hendriks consumenten mee door het soms ondoordringbare woud van producten, diensten en klachten, maar zoekt hij ook naar oplossingen. Koopkracht is terug te zien via de AT5 site. 

AT5 Druktedebat.
Het succes van de stad Amsterdam staat in dit debat centraal.  De aanzuigende werking is ongekend. Amsterdam is populair vanwege bereikbaarheid / ligging, hotels, goede sfeer, divers cultureel aanbod, en vrijheid / liberaal gedachtegoed. Dit succes zorgt voor toenemende druk op en in de stad. Hoe verplaatsen mensen zich, waar verblijven ze en hoe blijven musea ed toegankelijk? En niet onbelangrijk, hoe blijft de stad aantrekkelijk voor de huidige bewoners?  Het debat is verdeeld over drie thema’s: verplaatsen, verblijven en recreëren en per onderdeel zullen diverse gastsprekers aanschuiven. Kijk naar een boeiend gesprek tussen binnenstad bewoners, ondernemers, de politie, hoteleigenaren, airbnb'ers, verantwoordelijk wethouder Ollongren, wethouder Litjens, Frits Huffnagel gespecialiseerd in Citymarketing en creatievelingen die de drukte juist gebruiken als inspiratiebron.
Presentatie: Saida Maggé en Martijn de Greve. 

Evenementen:

Registraties van de Gaypride, (i.s.m. AVROTROS), Prinsengrachtconcert, Uitmarkt, Kwaku festival, Keti Koti, City Swim, Dam tot Damloop, Sinterklaas Intocht, etc.

Alle uitzendingen zijn terug te vinden op http://www.at5.nl/gemist/tv