Anderhalf miljoen euro opgehaald tijdens nachtelijke tocht voor de vluchteling

In het holst van de nacht liep vannacht een grote groep mensen vanuit het Westerpark via Noord en Waterland naar Oost. Het was de eerste editie van de Nacht van de Vluchteling in Amsterdam en het evenement leverde ook nog een mooie som geld op.

Behalve geld ophalen voor noodhulp wilde de organisatie ook maar weer eens aandacht vragen voor de vaak schrijnende omstandigheden waarin 65 miljoen mensen zich momenteel bevinden.

'Het wordt vaak een druppel op de gloeiende plaat genoemd', zegt Johnny de Mol, hij verrichtte het startschot. 'Maar vanavond laat zien dat de druppel als een olievlek is, een beweging die zijn hart opent voor zijn medemens die het zo hard nodig heeft.'

De route liep via het Westergasterrein naar het Westerdok, waar de wandelaars per pont het IJ overstaken. Daarna volgde een ronde door Waterland om uiteindelijk te finishen in Oost.

In twee andere steden werd ook gelopen, samen met Rotterdam en Nijmegen werd er door vijfduizend mensen in totaal anderhalf miljoen euro opgehaald.