Marcel Keizer aangesteld als nieuwe trainer Ajax

Het is officieel, Marcel Keizer is de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. Keizer was sinds het vertrek van Peter Bosz al één van de voornaamste kandidaten.

Alhoewel de 48-jarige Keizer nog relatief onervaren is, acht Ajax hem goed genoeg de grootmacht te leiden. Keizer leidde Jong Ajax afgelopen seizoen naar de tweede plek in de Jupiler League en deed dat met attractief en verzorgd voetbal. 

Hij tekent op korte termijn een contract dat ingaat op 1 juli 2017 en een looptijd heeft van twee jaar, tot en met 30 juni 2019. In de overeenkomst is een optie voor nog een jaar opgenomen.

'De gesprekken die we hebben gehad waren positief en ik voel dan ook vertrouwen vanuit de organisatie', zegt. Marcel Keizer. 'Ik had mij ingesteld om met Jong Ajax komend seizoen weer een goed resultaat neer te zetten in de Jupiler League, maar in het voetbal kan het plots anders lopen.'

Lees ook: 'Marcel Keizer is een fijne trainer zonder poespas'

Het grote publiek zal niet meteen achterover slaan van de naam Keizer. Voor zijn komst naar De Toekomst was de Badhoeverdorper als trainer werkzaam bij Telstar, FC Emmen en SC Cambuur. 

Eenmaal bij Jong Ajax maakt Keizer naam met swingend voetbal, een stijl die sterke overeenkomsten vertoonde met die van Peter Bosz. Tegenstanders worden niet zelden helemaal zoekgespeeld en grote overwinningen zijn geen uitzonderingen.

Veel bekende gezichten
Jongelingen als Abdelhak Nouri, Frenkie de Jong en Donny van de Beek kregen onder Keizer de ruimte zich te ontwikkelen tot volwaardige spelers van de hoofdmacht. Reserves als Vaclav Cerny en Matteo Cassiera die een stapje terug moesten doen, excelleerden juist bij Jong Ajax.

Een groot deel van de selectie kent Keizer dus al, de rest zal zijn werkwijze en filosofie snel kunnen oppakken. De eerste klus van Keizer is meteen een pittige, twee kwalificatierondes overleven om deelname aan het hoofdtoernooi van de Champions League af te dwingen.

Vakantie
Keizer heeft momenteel nog vakantie. 'Ik kan niet wachten om weer op het veld te staan, we moeten er gezien het Europese programma al vroeg klaar voor zijn. Het doel is om de lijn en speelwijze van het afgelopen jaar door te trekken, er een prachtig seizoen van te maken waarbij we uiteraard voor de prijzen gaan.'