Week na opening al ingebroken: honderden sigaretten gestolen

Nog maar een week na de opening van een nieuwe tabakszaak aan het Confusiusplein in Nieuw-West, is er al ingebroken. Twee inbrekers hebben een grote hoeveelheid sigaretten uit de winkel meegenomen. Een flinke tegenslag voor de eigenaresse.

Eigenaresse Alina Radu is er goed kapot van. 'Ik heb het er nu echt moeilijk mee. Het heeft me zoveel werk gekost, zoveel moeite. En eindelijk is het zover en dan kreeg je dit soort dingen.'

Hoeslaken
Precies een week nadat ze haar eigen tabakszaakje heeft geopend krijgt Radu 's nachts bezoek van inbrekers. Ze komen via het raam binnen, zo is te zien op bewakingsbeelden. Twee jongens die op een scooter zijn komen aanrijden, slaan het gepantserde glas in met een steen en komen naar binnen. Ze rennen direct met een hoeslaken naar de sigaretten.

'Werken voor m'n centjes'
'Ze hebben dat hoeslaken op een of andere manier tussen hun benen gedaan en ze gingen het hier allemaal naar beneden graaien', beschrijft Radu. De daders nemen honderden pakjes sigaretten mee. Ze bezorgen Radu een enorme kater. 'Ik moet werken voor m'n centjes, dus waarom hun niet?'

Maar doordat de jongens goed op beeld te zien hoopt Alina dat de politie ze makkelijk kan opsporen. Ze hebben ook bloedsporen achtergelaten, waarschijnlijk door een wondje nadat ze het raam in hebben geslagen.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie