Meisje (16) bewusteloos na aanrijding, dader rijdt door

De bestuurder van een auto is in de nacht van zaterdag op zondag doorgereden na een aanrijding met een fietser. Het meisje van zestien werd op de fiets van achteren aangereden en raakte bewusteloos door de klap.

De aanrijding gebeurde in Amstelveen op de Keizer Karelweg tussen de Lindelaan en de Essenlaan. Door de val liep het meisje een beschadigd gebit op. 

Doordat ze van achteren is aangereden heeft ze niet kunnen zien hoe de auto eruit zag. Daarom doet de politie een beroep op eventuele getuigen. 'Specifiek zijn wij op zoek naar twee jonge vrouwen die zich na de aanrijding om het slachtoffer bekommerd hebben. Eén van deze twee dames had blond haar en droeg een beigekleurige jas', schrijft de politie op Facebook.

Het slachtoffer is door familie opgehaald van de plek van de aanrijding. Haar fiets is daar op slot gezet en tijdelijk achtergelaten. Bij terugkomst bleek de fiets ook nog eens gestolen. 

De politie roept mensen op zich te melden als ze die nacht en in die omgeving een auto hebben gezien met opvallend rijgedrag. De politie is te bereiken via 0900-8844. Getuigen mogen ook langskomen op het bureau aan de Gerard Doulaan 2.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie