D66 oppert voor meer samenwerking met Zaanstad: 'Op termijn een metroverbinding'

Wat D66 betreft gaan Amsterdam en Zaanstad nadrukkelijker samenwerken. Fracties in beide steden roepen beide stadsbesturen op om concrete afspraken te gaan maken over onder meer woningbouw en openbaar vervoer.

De nauwere samenwerking moet er voor zorgen dat de groei van Amsterdam in goede banen wordt geleid, stelt de partij. 'Zaanstad kan een geweldige optie zijn voor Amsterdammers op zoek naar woonruimte, maar ook als locatie voor de nieuwe cruiseterminal. We hebben alle opties nodig om de groei in goede banen te leiden. Laten we de krachten bundelen', aldus het Amsterdamse D66-raadslid Bart Vink. 

Amsterdam heeft het momenteel bij vlagen zwaar met de grote toeristenstroom. Zaanstad daarentegen zou volgens D66 aldaar 'een positieve impuls kunnen krijgen van evenementen en bezoekers.'

Spreiding en woningbouw dus. Maar ook aan de verbinding tussen de twee steden moet nog een en ander gebeuren, meent D66. 'De snelfietsroute moet nu echt gauw afgerond worden, maar denk ook aan betere koppeling van het openbaar vervoer, betere verbindingen over water en bruggen en inderdaad - op langere termijn - ook aan een metro naar Zaanstad', schrijft de partij. 

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie